RSS

Adormirea ucenicei

24 ian.

Adormirea ucenicei (Rusia 2007)

Adormirea ucenicei (Rusia 2007) – este un clip video facut pe telefonul mobil in Rusia. Diferita de stralucirea soarelui, lumina puternica ce se observa aparand deasupra blocului unde locuia o femeie ce tocmai a adormit, ucenica a unui mare staret rus adormit si el intru Domnul, coboara si intra prin acoperis si prin peretii blocului si ridica la cer sufletul cel luminos al ucenicei. Este staretul care a venit sa-si duca ucenica in Imparatia Cerurilor. La sfarsit se observa deslusit cele doua lumini, ce au silueta ingereasca si 2 aureole luminoase ce strapung cerul si-l boltesc.

dan.camen.

video-9a

video-9b

video-9c

video-9d

~~~+~~~

Icoana Adormirii Maicii Domnului

dorm_ch_theo_01

adormirea20maicii20domnului2

icoane>

http://dulcecasa.blogspot.com/2007/08/inceput-postul-adormirii-maicii.html

http://3.bp.blogspot.com/__K3uo7ylakY/SKVtiiFtMPI/AAAAAAAAAZc/QoptA5wdb0c/s1600-h/Adormirea%2520Maicii%2520Domnului2.jpg

 
39 comentarii

Scris de pe ianuarie 24, 2009 în diverse, duhovnici, minuni, Panihida, sfinti, Videos

 

Etichete: , , , , , , ,

39 de răspunsuri la „Adormirea ucenicei

  1. ioanasaftoiu

    ianuarie 31, 2009 at 8:54 pm

    DOMNUL sa ne ajute sa fim mereu alaturi de EL Credinta ,iubirea si dragostea intre oameni sa fie calauza .Va multumim

     
  2. sergiu

    februarie 1, 2009 at 6:57 am

    MARE ESTI DOAMNE SI MINUNATE SUNT LUCRURILE TALE SI NICI UN CUVANT NU ESTE DE AJUNS SPRE LAUDA MINUNILOR TALE
    SLAVA TIE DOAMNE, SLAVA TIE!

     
  3. Stanca Mihail Nicolae

    februarie 1, 2009 at 9:40 pm

    Mare este mila Domnului cu Rusia si binecuvantata tara este aceasta, daca El a ingaduit ca astfel de realitati sa poata fi filmate acolo, tocmai in aceste zile de mare intunecare morala si spirituala;
    Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui, Dumnezeul lui Israel!

     
  4. Andy

    februarie 1, 2009 at 9:59 pm

    Daca astfel de filme au putut fi filmate cu un banal telefon mobil inseamna ca Dumnezeu chiar vrea sa ne dezvaluie mai multe despre Lumea Lui.E foarte bine ca se intampla asta.Poate evoluam si noi intr-o zi ca in stadiul de negare in care ne aflam nu mia avem mult pana sa ne intoarcem in Epoca bronzului

     
  5. elena oprescu

    februarie 2, 2009 at 12:44 pm

    CRED SI FARA SA VAD, IN MINUNI…DUMNEZEU SA-SI FACA MILA IN ACESTI ANI DE CUMPANA…MA ROG SA-MI DEA PUTERE SA REZIST IN FATA MARILOR INCERCARI…MILUIESTE-MA DOAMNE PE MINE PACATOASA!

     
  6. nell

    februarie 2, 2009 at 2:41 pm

    Am impresia ca e o prelucrare photoshop, ceva after effects. Am mai vazut pe youtube de-astea.

     
    • pocioncu

      ianuarie 27, 2011 at 10:31 am

      nici de ai vedea tu cu ochi tai nu ai crede fiind-ca asa esti tu un toma

       
  7. mircea

    februarie 2, 2009 at 6:42 pm

    Doamne ajuta!
    Ca iata si pentru ochii nostri cei trupesti, si atat de
    neputinciosi, Slava Lui Dumnezeu e tot mai vizibila…

     
  8. magdalenaolah

    februarie 2, 2009 at 11:06 pm

    Am postat si eu acest material si a folosit foarte mult celor care au citit…am primit reactii foarte pozitive. Imi cer iertare ca nu am cerut permisiunea de a posta. O intrebare a unora dintre cititori este daca putem stii, oare, care este numele staretului? sau al ucenicei? Multumim foarte mult pentru filmulet.
    Doamne ajuta!

     
  9. Curiosul

    februarie 3, 2009 at 11:57 am

    Buna ziua tuturor

    Iata si originalul
    http://www.abc-people.com/phenomenons/ghosts/video9.html

    Evident ca nu prea stie nimeni rusa dintre cititorii acestui site.

    Iata succint sensul celor scrise pe site:
    Ce ce au filmat au aflat ca doar cu cateva minute in urma in casa vecina a murit o femee in timpul nasterii.
    A fost filmata cladirea casei de invalizi. Cei ce traiesc in oras, relateaza ca nu departe de casa este un cimitir si in regiunea aceasta apar des difrite fenomene neobisnuite.
    Despre ucenica si staret cu parere de rau nu se scrie nimic.

    Va las sa va faceti concluziile…

    Succes!

     
    • dancamen

      februarie 3, 2009 at 6:04 pm

      Pt. Curiosul>

      Eu am preluat clipul video de la un prieten pe telefonul mobil, care la randu-i l-a luat de la niste calugari de la o manastire moldava, care la randul lor l-au luat din Rusia… mai depare eu nu stiu sa va spun traseul acestui filmulet. Impreuna cu acest filmulet am primit si detaliile despre el, pe care le-am atasat in postarea mea alaturi de clip, asa cum mi-au fost date.
      Ideea este urmatoarea> am aflat de curand ca numele acelui staret ar fi Serghie (nu stiu care), deci pe de o parte confirma faptul ca e vorba de o ucenica si un staret.
      Apoi legat de cele traduse de tine din limba rusa sunt cateva aspecte de precizat. Primul dintre ele este ca acel site este specializat in astfel stiri, nu neaparat bisericesti, insa legate de efectele paranormale. Astfel ca sunt de acord ca orasul e Rubtzovsc din regiunea Altai, insa cand vine vorba de nastere la un camin de invalizi pe mine unul ma pune pe ganduri daca chiar e adevarat una ca aceasta si ca cele doua lumini sunt niste fantome *(in link apare numele ‘ghosts’) venite din cimitirul din apropiere. Si sti de ce? pentru ca nu explica deloc dinamica filmuletului. Astfel, este o singura lumina care intra in casa si apoi doua care ies. Miscarea este de sus in jos apoi sus, nu doar de jos in sus.

      Iarasi, vad ca si ei leaga evenimentul de acea moarte a femeii, insa mai apoi o coreleaza in chip ilogic cu cimitirul din apropiere. Parca iti si vine sa te intrebi retoric ce sa mai crezi, ‘fantoma’ iese din cimitir sau din casa femeii ce tocmai murise? Astfel ca ceea ce spun localnicii orasului e una si ce a aflat cel care a filmat clipul este alta. Insa una e adevarata si alta nu, iarasi, poate fi pe deplin adevarata sau nu. Mai degraba nu, pentru ca stirea e facuta din auzite, nu de la sursa.

      Cand am preluat respectivul clip am inserat si fotografiile de la abc-people.com, fapt ce te-a facut pe tine sa gasesti sursa in limba rusa a stirii, insa probabil ca nu te-a interesat daca cei de acolo sunt specializati sau nu in a crea din ceva evident in ceva paranormal sau cel putin care sa uimeasca. Minunile in zilele noastre nu mai uimesc pe nimeni, decat efectele paranormale – este un fapt al secularizarii. Pentru curiozitatea ta iti trimit linkul cu indexul lor legate de fenomenele considerate de ei ciudate *(http://www.abc-people.com/phenomenons/ghosts/index.htm#video).

      Exista si un curent anti-bisericesc care doreste sa ascunda astfel de minuni, mascandu-le cu diverse alte explicatii logice *(tot ce e in stirea aceea ruseasca este explicat logic, minunea nu se explica logic, dovada e ca nici nu au sens cele spuse de ei). Si ca sa-ti dai seama de cele ce-ti spun, vei vedea ca pe internet sunt foarte putine legaturi *(doua) in ceea ce priveste aceasta intamplare filmata, iar daca eu nu inseram in postare fotografiile care sa contina adresa site-ului la care tu acum faci referire, pot sa-ti spun ca nici acum nu ai fi gasit filmuletul sau stirea despre el. Chiar eu l-am pus pe Youtube, ca sa fie mai vizibil, convertindu-l din formatul 3GP *(de telefon) in avi.

      Clipul este insa unul foarte folositor pentru cei ce-i cunosc valoarea pilduitoare in lupta pentru castigarea virtutilor. Eu am preluat marturia despre el ca de la o Sfanta Traditie, stiind ca autoritatea data de calugarii de la care l-am preluat gireaza si pentru veridicitatea marturiei despre el. De altfel este singura marturie plauzibila si logica, privind scenariul si dinamica filmuletului. Ce sa mai zic, este in deplina concordanta cu relatarile despre iesirea unui suflet si inaltarea lui la cer. Luminile sunt mai puternice decat soarele. Boltesc cerul. Au infatisare ingereasca. Prima apare din senin si o ridica pe cea de-a doua. Filmul nu e trucat (nici cei de la abc-people nu-i infirma autenticitatea, insa nu s-au informat bine si poate ii denatureaza in mod voit si intelesul, preschimbandu-l intr-unul paranormal).

      Ca sa inchei, eu zic ca mai degraba ai face sa crezi ca e intr-adevar o minune, pentru ca in niciun caz nu te va vatama, ci iti va da curaj nebanuit, de vei crede, ca sa lucrezi in Via Domnului virtutile si sa-ti faci sufletul luminos precum o arata clipul.

      Acum intrebarea de final… crezi tu ca o agentie de stiri poate descoperi legatura intima intre o ucenica si un staret sfant atunci cand aceasta devine evidenta si lumineaza tuturor? Pana la urma acesta este scopul acestui filmulet… eu zic ca nu, ba mai mult, o vor intelege gresit si o vor denatura, preschimbandu-o in ceva neduhovnicesc. Sa sti ca nu tot ce circula pe net este adevarat, poate ai sa inveti asta si ai sa discerni ce e bun de ce e rau.

      dan.camen,

       
  10. Curiosul

    februarie 3, 2009 at 12:45 pm

    Orasul Rubtzovsc, regiune Altai

    „http://www.abc-people.com/phenomenons/ghosts/video9.htm”

     
  11. theo

    februarie 3, 2009 at 7:07 pm

    am vazut,m-am minuat desi sant foarte pacatos,bunul Dumnezeu ne da nadejdea sa ne intoarcem de la rautatile noastre Sa ne fie de mult folos acele imagini minunata.
    Toti cei care traiesc cu adevarat viata dupa Hristos,se vor bucura de bucuriile cele vesnice si neperitoare.
    Iata Eu sant cu voi pana la sfarsitul veacurilor(…)

     
  12. angel01tm

    februarie 3, 2009 at 8:37 pm

    Multumim tie Doamne Dumnezeul nostru !

     
  13. vik

    februarie 3, 2009 at 10:40 pm

    MARE ESTI DUMNEZEUL NOSTRU, MARE E PUTEREA TA!
    IARTA-NE SI AJUTA-NE DOAMNE, IN SANATATE, PACE,LINISTE SUFLETEASCA

     
  14. nell

    februarie 4, 2009 at 10:25 am

    Daca ar fi adevarat filmuletul si nu trucat , ar fi minunat…insa m-ar deranja sa cred in ceva fals, adica intr-un film trucat. Nu neg aspectele si legaturile spirituale ale ucenitei, care nu trebuie dovedite prin ceva fizic ca filmul de ex, (de fapt nu trebuie dovedite deloc, cei care vad cu inima nu au nevoie de filmulete „doveditoare”) dar sa incepem sa fabricam „dovezi” mi se pare ceva apocaliptic , ca toti cred ca e ceva hristic, ceva fals, o iluzie… Maine – poimanine ne vom inchina la un Iisus holografic intocmai ca in Apocalipsa (vezi proiectul Blue Beam) numai pt ca nu mai filtram si noi informatiile astea si credem toate de frica ca altfel suntem necredinciosi.
    Daca filmul e true, nici o problema, dar daca nu e?
    Aci e o exemplificare a ceea ce inseamna efecte speciale, mai ales pe youtube unde claritatea imaginii lasa de dorit.

    Si explicatia cum a fost facut filmul cu efecte : „For those interested in how I made it:
    I shot the background video on a 1/3-chip DV camera (TRV25). The Star Wars vehicles are either 2D stills found on the internet, or video I roto-scoped out of the movies, which I then motion-tracked and composited in After FX. I used the trapcode particular plug-in for some steam and smoke effects, and did basic sound design and assembly in Final Cut.”
    In rest, numai bine si Doamne ajuta!

     
  15. Julia

    februarie 4, 2009 at 11:40 am

    Un singur lucru ma pune pe ginduri …..de ce filma tocmai acolo?Parca era pregatit de ceva?Adica cauta exact acel loc…parca.Nu?

     
  16. maria

    februarie 5, 2009 at 9:44 pm

    „Entitati de LUMINA „…am crezut si pana acum ca exista si cred in continuare;Dumnezeu sa ne ajute sa fim demni de Iubirea Lui

     
  17. olguta.codescu

    februarie 6, 2009 at 10:47 am

    Eu cred, dar nu este de ajuns, pentru ca sunt in turma lui, chiar daca mai la urma. Trebuie descifrat mesajul si aratat celor care sunt indoielnici

     
  18. George Silviu Enea

    februarie 9, 2009 at 1:55 am

    interesant

     
  19. Tudor

    februarie 9, 2009 at 10:30 am

    Eu sunt necredincios de felul meu adica nu ma incred in oameni si mai ales in lucrurile facute de ei. Am vazut filmul si ma intriga in primul rand ca nu aud nici o exclamatie, ca si cum trece un porumbel si nu sunt 2 lumini evident exceptionale in fata ochilor lor; poate nu am auzit eu bine. Al doilea lucru care ma intriga este ca cel care filmeaza, cand prinde in obiectiv luminile, nu le urmareste ci mai da o tura de orizont tot ca si cum nu e nimic exceptional in ele.

    Dupa cum spunea cineva mai devreme, nu cred ca avem nevoie de „chipuri cioplite” ca sa ne sustinem credinta. Se clatina ea oare atat de tare?

    Tudor

     
  20. Nina

    februarie 10, 2009 at 8:08 am

    Miluieste-ne Dumnezeule dupa mare Mila Ta !

     
  21. CINEVA

    februarie 10, 2009 at 1:33 pm

    O PROSTIE!!! MA MIRA FAPTUL CA SUNT FOARTE MULTI NAIVI CARE CRED IN ASEMENEA LUCRURI.

     
  22. sergiu

    februarie 10, 2009 at 11:29 pm

    poate fi reflexia a 2 lumanari, oare chiar nimeni altii nau vazut? si ici la teelvizor na aparut stirea?? si de ce ei exact in acel loc si directie stateau acolo s asteptau sa filmeze.

     
  23. Iulian

    februarie 11, 2009 at 8:07 pm

    As vrea sai spun ceva lui CINEVA , adik persoana care a scris mai sus :
    CINEVA Says:

    februarie 10, 2009 at 1:33 pm
    O PROSTIE!!! MA MIRA FAPTUL CA SUNT FOARTE MULTI NAIVI CARE CRED IN ASEMENEA LUCRURI.

    Imi cer scuze ca ma bag asa in seama cu d-voastra , dar am si eu asa o curiozitate.Ce te face sa crezi ca acel film nu este real , inafara faptului ca este o mica mare probabilitate ca sa fie trucat, atata timp cat omul de cnd a aparut pe pamant nu a facut decat sa distruga tot mediul inconjurator si sa prelucrezi absolut tot ce a putut in folosul lui – asta in partea materiala, si sa fie din ce in ce mai pacatos cu fiecare generatie . gandestete numai cate specii de animale au fost extrem de diminuate ba chiar duse la disparitie.
    Eu cred ca in ziua de astazi nici macar nar trebui sa avem nevoie de filme ca sa credem astfel de lucruri, oricum mai devreme sau mai tarziu ceva tot o sa se intample care sa ne opreasca din toata aceasta distrugere masiva a tuturor lucrurilor din jurul nostru si inclusiv a noastra.
    Apropo mai am o intrebare as putea publica pe acest site un link cu un alt site referitor la acea petitie impotriva cipurilor?? este un site pe care oameni din romania voteaza impotriva introducerii cipurilor, ar fi de mare ajutor ca sa mai fie cateva voturi. astept raspuns multumesc anticipat

     
    • dancamen

      februarie 11, 2009 at 11:57 pm

      Pt. Iulian>

      daca consideri ca acel link la care faci referire este folositor cititorilor acestui blog, il poti posta, nu am nimic impotriva… insa nu as vrea sa te folosesti de ei doar pentru a le smulge o simpla semnatura, sunt cu mult mai pretiosi decat asta. Faci cum crezi ca e mai bine.

      dan.camen.

       
  24. Mirela

    februarie 12, 2009 at 11:36 am

    Ca e sau nu real filmuletul, mai putin conteaza… pentru ca scopul lui este unul bun si inaltator. Personal, cred ca sufletul se desprinde de trup in momentul mortii, asa ca e posibil ca acest lucru sa fie lasat sa se vada uneori, in cazul unor oameni alesi, poate. Sau poate e o alta explicatie a acestor aparitii, care ne scapa noua, rai si orbi cum suntem… De fapt, credinta in Dumnezeu o ai sau nu, fara sa ceri dovezi, e ceva ce simti si e ceea ce iti da putere atunci cand ai nevoie de ea.
    In concluzie, filmuletul nu are cum sa faca rau prin indemnul la meditatie. Cred ca mult mai rau fac televiziunile si ziarele care promoveaza femei proaste si agresive, in pielea goala, sau analfabeti ajunsi vedete… nu vreau sa ma inchin lor, il prefer pe Dumnezeu si pe Fiul Sau, Iisus… asta pentru ”inteligentul” care si-a postat pe forum aroganta si dispretul lui suprem fata de naivii care, zice el, cred orice…. vesnic trebuie sa fie cineva sa conteste ceea ce, de fapt, n-a afirmat nimeni ca e 100% real. Vorbim si noi…..

     
  25. Mirela

    februarie 12, 2009 at 1:34 pm

    Si inca ceva: daca statea cineva la panda, sa filmeze ceva anuntat dinainte, atunci presupun ca ar fi avut o camera de luat vederi… logic, nu? Cu telefonul poti sa filmezi, din cate stiam, orice, oriunde, oricand, numai baterie buna sa ai in clipa aia. Tocmai asta e avantajul telefonului cu camera, nu credeti? Nu inseamna ca spun ca e 100% real filmuletul, ci incerc sa va combat pe cei ce veniti cu argumente slabe, numai ca sa va bagati in seama…

     
  26. Marta

    februarie 17, 2009 at 4:47 pm

    Credeti oameni buni! Cele nevazute se arata celor carora le este ingaduit. Sa multumiti Bunului Dumnezeu ca se pot face cunoscute prin internet.Asta este pentru cei care nu cred, sa se intoarca la Dumnezeu si sa nu mai huleasca. S-au filmat si la noi in tara la Seuca semne in Soare asa cum spune la Biblie.Semnele sunt vizibile pe discheta. Daca nu credeti mergeti personal si vedeti si filmati personal ca sa nu mai aveti necredinta. In fiecare zi de 17 iunie la ora 17 a fiecarui an.Cine este interesat sa cunoasca pe Dumnezeu nu trebuie sa ceara minuni. Credeti numai si veti fi binecuvantati.

     
  27. vorks

    februarie 22, 2009 at 5:24 pm

    Nu zic ca poate nu e adevarat, dar nici nu si-a pus nimeni problema ca poate fi trucat? Ar trebui facute niste teste video si atunci se poate stii sigur.

     
  28. Remus-Emilian

    februarie 23, 2009 at 10:49 pm

    De ira Dei, dragi atei, de ira Dei. Theosis !

     
  29. Lidia

    februarie 26, 2009 at 4:06 pm

    Pentru cine a citit Patericul egiptean nu cred ca mai poate exista vreun dubiu. Cand se ridicau la cer sufletele sfintilor ele erau vizualizate de sfintii din cealalta extrema a pustiei…poate forma era diferita(stalp de foc).

     

Lasă un comentariu