RSS

Crucea Rosie si Federal Reserve au interzis in Marea Britanie si SUA simbolurile Craciunului

22 dec.

Nasterea Domnului, sub cenzură, în Marea Britanie si SUA

Ortodoxia.md via Doxologia/ 21 decembrie 2010

Crucea Rosie din Marea Britanie si Comisia Federală din SUA interzic simbolurile Nasterii Domnului de teama să nu-i supere pe musulmani, un gest care se înscrie în curentul corectitudinii politice.

Nasterea Domnului a fost interzisă de către Crucea Rosie britanică în toate cele 430 de spatii pentru strângerea de fonduri. Personalului i s-a impus să dea jos decoratiile si orice alt simbol al sărbătorii crestine, deoarece acestea i-ar putea ofensa pe musulmani.

Un voluntar al Crucii Rosii a declarat: “Pusesem în vitrină scena Nasterii Domnului si ne-au fortat s-o înlăturăm. Se pare că nu putem avea nimic din ce înseamnă Nasterea Domnului. Dacă trimitem felicitări, trebuie să transmitem salutări de sezon sau cele mai bune urări. Însă acestea nu au voie să fie legate direct de Nasterea Domnului. Când am întrebat de ce, ni s-a răspuns: ca să nu-i ofensăm pe musulmani”.

O doamnă a precizat: “Am fost instruiti că nu putem spune nimic ce tine de Nasterea Domnului si cu sigurantă nu putem avea un brad de Nasterea Domnului. Nu avem voie să sugerăm prin nimic crestinismul”.

Fapte identice se petrec si în Statele Unite, unde comisia Federal Reserve a înlăturat dintr-o bancă din Kansas citatele biblice, crucile si dispozitivele care cântă “Crăciun fericit, Domnul este cu noi”, pentru că le-au considerat “nepotrivite”. Au înlăturat si versetul zilei de pe pagina de net a băncii.

Federalii au motivat actiunea astfel: “Pentru un musulman, un evreu, sau un ateu ar putea fi ofensator si ar putea crede că banca îi discriminează”.

Toate aceste lucruri se întâmplă de atunci, când Departamentul de Justitie a dat în judecată o scoală pentru că nu i-a acordat concediu unei profesoare musulmance, care a vrut să meargă la Mecca pentru pelerinaj.

sursa>

http://www.doxologia.ro/stire/20101221/nasterea-domnului-sub-cenzura-marea-britanie-sua

foto>

http://3.bp.blogspot.com/_6NuDSuLX3Dk/TQqLZWal8NI/AAAAAAAABFQ/Fu8MfkMOzk0/s1600/red%2Bcross.jpg

 
2 comentarii

Scris de pe decembrie 22, 2010 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri la „Crucea Rosie si Federal Reserve au interzis in Marea Britanie si SUA simbolurile Craciunului

Lasă un comentariu